Bestill time /
Kontakt oss

Enslig kvinne

Har du som enslig kvinne funnet det riktige tidspunktet for å få barn vil vi gjerne hjelpe deg videre på veien.

Dette er et stort valg og ansvaret oppleves ofte ekstra stort når man som enslig kvinne uten partner ønsker barn. Vi har fokus på at behandlingen skal være skånsom og at du skal lykkes med så få behandlinger som mulig. Første steg er at du tar kontakt med oss for en innledende samtale. Dette kan gjøres enten på telefon eller aller helst med et møte på Spiren. Denne samtalen er uforpliktende og du får anledning til å stille alle de spørsmålene du har. Vi ønsker å bli bedre kjent med deg. Informasjon om din helse, livsstil og din spesifikke situasjon er temaer vi kommer innom. I tillegg til samtalen vil vi gjøre en gynekologisk undersøkelse for å se på livmor og eggstokker. Hormonnivåene dine blir undersøkt ved hjelp av en blodprøve som bli tatt på 2. eller 3. menstruasjonsdag. Denne blodprøven kan tas enten før eller etter det første møtet med oss. 

Når du har vært til undersøkelse og de nødvendige vurderinger er gjort, vil vi sammen med deg foreslå veien videre og du er et viktig steg videre på en spennende reise. 


Inseminasjon eller IVF?

Mange lurer på hvilken metode som passer best. Dette er en vurdering som gjøres individuelt. Det er ofte gode argumenter for å velge den ene metoden framfor den andre. Generelt er det et viktig prinsipp å gi så lite medikamenter som mulig, men samtidig så mye som må til for at du skal ha best mulig sannsynlighet for å lykkes. 

Inseminasjon kan enten gjøres i en naturlig syklus eller i en hormonkontrollert syklus. Hos kvinner med uregelmessige menstruasjoner eller sjeldne eggløsninger anbefales ofte å gi hormontilførsel for å sikre at en eggpose når frem til eggløsning. Du kan lese mer detaljert om inseminasjon her.

IVF eller prøverørsbehandling starter med hormonstimulering. Dette for å modne flere egg i løpet av en syklus, slik at sjansen for å bli gravid økes. Eggene hentes ut ved et lite inngrep, som gjøres med lokalbedøvelse. Videre vil eggene bli befruktet i et prøverør før det ene befruktede egget settes tilbake i kvinnens livmor. Du kan lese mer detaljert om de ulike trinnene i behandlingen her.


Donorsæd: 

I henhold til gjeldende lovverk er det legen som velger en donor som passer for deg, og vi organiserer alt det praktiske rundt kjøp, reservasjon og forsendelse av donorsæden. Vi importerer donorsæd fra to store danske sædbanker, Cryos og European Sperm Bank. Dette er to veletablerte kvalitetsbanker med fokus på sikkerhet og grundig testing av donorer. Donorsæden er fra «ikke anonyme» donorer – dette er regulert gjennom Bioteknologiloven. I dette ligger en mulighet for barnet å spore donor når barnet fyller 15 år.