Bestill time
Vi har åpent for drop-in blodprøve og sædprøve alle hverdager 08:30-14:30 (lunsj 12-12:40). Velkommen!

Embryscopet

Embryoscopet er en avansert ”rugemaskin”, som sikrer optimale forhold fra befruktning av eggene og fram til tilbakesetting i livmor.

Det revolusjonerende er at Embryoscopet i tillegg har innebygd mikroskop og kamera, som tar opp bilder i 3D hvert tiende minutt, døgnet rundt. Dette gir en stor mengde informasjon i hver enkel behandling, og dermed grunnlag for å:

  1. velge det mest levedyktige embryoet for tilbakesetting i livmoren.
  2. velge bort embryoer med feil i utvikling, som ikke vil feste seg i livmoren.

På Spiren får befruktede egg fra alle par under behandling plass i Embryoscopet. Dette er inkludert i prisen for et prøverørsforsøk og inngår i våre rutiner.

Vi har lang erfaring i å bruke teknologien, hvor vi analyserer detaljer i utviklingen, samt ser nøye på eksakte tidspunkter for viktige hendelser (celledelinger). Filmopptaket fra befruktningen vises frem den dagen egget skal settes tilbake til kvinnens livmor.

Embryoscopet ble til på samme laboratorium i Danmark i perioden hvor vår laboratoriesjef og seniorembryolog, Peter Michael Kragh, tok sin doktorgrad. Han har derfor fulgt teknologien fra begynnelsen, og seinere brukt Embryoscopet både i egen forskning og gjennom klinisk erfaring fra mange par under behandling.