Bestill time
Vi har åpent for drop-in blodprøve og sædprøve alle hverdager 08:30-14:30 (lunsj 12-12:40). Velkommen!

To kvinner

På Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim tilbyr vi både inseminering og IVF med donorsæd. Avtaler med to danske sædbanker sikrer oss et stort utvalg av donorer til enhver tid.

På Spiren møter vi ofte lesbiske kvinner som ønsker barn. Det er nok flere årsaker til dette. For det første er dere garantert å treffe kun kvinnelige gynekologer. I tillegg har vi en erfaren stab med fokus på tilpasset behandling. Kombinasjonen av disse faktorene gjør at mange kvinner som ønsker barn sammen foretrekker behandling hos oss. Vi hjelper dere med å organisere bestilling og frakt av donorsæd fra Danmark. Stråene oppbevares på Spiren og er klare for tining den dagen dere kommer til behandling.  

I løpet av utredningen vil vi foreslå hvilken behandling som er best for dere. Dette er da enten inseminasjon eller IVF (prøverørsbehandling). Inseminasjon kan gjøres enten i naturlig syklus uten bruk av hormoner eller ved bruk av forsiktig hormonstimulering for å modne egget fram til eggløsning. Eggløsning bekreftes ved hjelp av eggløsningstest som kvinnen tester hjemme på morgenurin. Ved positiv test gjøres inseminasjon dagen etter. Selve inseminasjonen er ikke forbundet med smerter og vi gjør vårt beste for å gjøre denne stunden så skånsom og positiv som mulig.

Det kan også være aktuelt med IVF eller prøverørsbehandling med donorsæd. Dette behandlingen innebærer hormonstimulering for å modne flere eggposer i løpet av en syklus. Etter 10-12 dager med injeksjoner vil eggene være klare for å hentes ut og de blir da befruktet med donorsæd i laboratoriet. Etter noen dagers overvåkning i Embryoskopet vil ett egg bli satt tilbake til kvinnens livmor. Dersom flere egg utvikler seg normalt fram til dag fem, blastocyst, vil disse fryses ned og oppbevares inntil fem år. 

Dersom dere er to kvinner i et stabilt parforhold, og som ønsker å bli gravide, er første steg å ta kontakt med oss på Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim.